Wil je ook meer in verbinding komen met jezelf? Met anderen? Ontdekken wat voor jou nu écht belangrijk
is in het leven? Wat er nu werkelijk toe doet? Waar je van aan gaat en wat jou juist energie kost?

Wil je meer zelfverzekerd in het leven staan? Zélf de controle hebben over hoe jij denkt en voelt over  bepaalde situaties

in plaats van dat je je laat leiden door de gevoelens, gedachtes en emoties van die situaties, van wat anderen zeggen en of doen?

Wil je meer rust in je hoofd en je leven leiden met minder zorgen en stress? De dingen op een meer positieve manier bekijken en beleven? 

En zou je meer je eigen grenzen willen aangeven?

Dan is NLP écht wat voor jou!

NLP is een geheel van technieken waarbij inzichten uit de taalpsychologie, cognitieve- gedragstherapie en hypnotherapie worden gebruikt.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is kort gezegd een persoonlijke
ontwikkelingsopleiding in combinatie met communicatie. Hoe communiceer ik naar anderen maar belangrijker: hoe doe ik dat naar mezelf toe? Je herkent het waarschijnlijk vast wel.. voor anderen ben je erg lief en soepel; “Oh joh, dat geeft toch niet?” of “Welnee je bent helemaal niet..... "   Maarrrr... voor jezelf is dat nog niet zo makkelijk. Voor onszelf zijn we vaak heel streng en hard. Anderen hoeven er niet perfect uit te zien , maar als jij er niet perfect uitziet, dan zie je er echt niet uit. 

 

De letter N staat voor Neuro, alles wat met ons Brein te maken heeft; Hoe denk je? Wat doe je in je hoofd om je angstig te voelen? 

En andersom, wat doe je in je hoofd om je blij en zelfverzekerd te voelen? Hoe doe je dat? En hoe kun je dit voor je laten werken?

De letter L staat voor Linguïstiek; Taal, wat zeg ik tegen iemand en tegen mezelf, hoe begrijpen we elkaar en hoe niet? En welke impact heeft dat op jezelf en de ander... Hoe kan ik meer in contact met mezelf en de ander komen...Het gaat ook over welke woorden je gebruikt, woorden doen er meer toe dan men in eerste instantie denkt. "Ach het zijn maar woorden", wordt vaak gezegd, maar woorden hebben impact op je, het doet iets van binnen, in zowel positieve maar ook in negatieve zin. Wat zeg je vaak tegen jezelf? is dat helpend voor je of niet? Je leert om anders tegen jezelf te praten wat helpend voor je is.

De letter P gaat over Programmeren, hoe doe je wat je doet en hoe denk je wat je denkt en hoe kan je dat veranderen naar hoe jij dat anders wilt. Overal heb je patronen en strategieën voor; hoe je kleding koopt, hoe je mensen ontmoet, hoe je je taken uitvoert op je werk, hoe je je afdroogt na het douchen, hoe je verliefd wordt.....kortom voor alles. Je denkt hier niet vaak over na; je doet de meeste dingen op de automatische piloot. Als je bijvoorbeeld denkt " he doe ik het weer...waarom doe ik dit toch steeds...of waarom trap ik er nu weer in.."

Dan is het handig om je strategie om te buigen naar een helpende andere strategie.

 

NLP gaat over allerlei patronen en strategieën  die we onbewust hebben om te doen wat we doen en om te denken wat we denken.

Wat nou wanneer deze patronen en strategieën niet meer voor jou werken?  Immers je bent opgevoed door je ouders

of verzorgers en van hen heb je o.a. allerlei waarden, normen en overtuigingen meegekregen. Zijn dit nog wel jouw waarden en normen?

Dienen ze voor je of niet? Of overtuigingen...alles wat je denkt over jezelf is waar. Gelukkig hebben we veel positieve dingen die we over

onszelf zeggen en vinden, die zijn helpend, versterkend. Echter hebben we veelal ook overtuigingen, zinnen die we tegen onszelf

zeggen die niet zo helpend zijn, zoals; "Oh dat kan ik niet" of " Dat lukt me nooit", Daar ben ik niet goed ik", of "Ik ben het niet waard",    En vooral: "Ik ben niet goed genoeg".

Dat zijn overtuigingen die je alleen maar belemmeren in je doen en laten en wil je niet. Maar jouw lichaam en brein gaan wel in die richting handelen, onbewust.

Of doelen stellen en halen, hoevaak heb jij al niet op 1 januari een aantal voornemens gesteld? Hoe snel belanden deze voornemens in de prullenbak? Hoeveel dingen staan al jaren op jouw To Do lijst? Of heb je doelen te over en weet je niet waar je beginnen moet? Waarom lukt het je toch niet om nu eens dat ene doel, dàt wat je zó graag wilt, te behalen? En er naar leven?

 

Zoals de mooie uitspraak van Anthony Robbins: "Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg".

 

NLP geeft je tools om juist deze dingen om te buigen. Om te kijken naar de dingen die jij doet en of het je helpt in wat je wenst.

Beperkende overtuigingen omzetten naar helpende versterkende overtuigingen.

Doelen stellen en ook écht behalen.

NLP gaat ook over stemmingsmanagement; wat doe ik in mijn hoofd om me onzeker te voelen of angstig? En wat doe ik in mijn hoofd om me juist zeker,  krachtig en fijn te voelen? Als je weet hoe je denkt, kun je dat heel makkelijk inzetten om je gedachtes te sturen in de richting die jij wilt.

 

Samen met mijn zakelijke partner Ellen Poelgeest, verzorgen wij de NLP workshops en trainingen

 

Waarom kiezen voor Claudia Meijer Training en Coaching?
Voor particulieren werken we kleinschalig met maximaal 10 personen.
Hierdoor ontstaat er een mooie dynamiek in de groep en krijgt elke deelnemer
voldoende tijd en aandacht die hij/zij nodig heeft.
De training wordt verzorgd in een huiselijke sfeer op een prachtige locatie in het centrum van Enkhuizen.
Tijdens de pauze is er ook tijd om bijvoorbeeld een stukje te wandelen.
De koffie, thee en lunch zijn inbegrepen bij de training.

Je hoeft dus alleen jezelf mee te nemen.

 

Voor bedrijven verzorgen we trainingen in-company en ook op locatie Enkhuizen

Aangesloten bij stichting EFT, student bij EFTi en gecertificeerd bij UNLP en NVNLP