Disclaimer

 

Heb je fysieke of psychische klachten, raadpleeg dan altijd een arts.

EFT is een methode om negatieve emoties te neutraliseren.

Gezien vele klachten gekoppeld zijn aan deze emoties, kan het gevolg zijn dat de klacht verdwijnt. EFT en NLP zijn echter geen medicijnen en kunnen op geen enkele wijze de behandeling van een arts of specialist vervangen.

 

EFT en psychische aandoeningen

Hoewel EFT in vele gevallen een effectieve methode is om klachten op te lossen, kan in sommige gevallen deze methode niet aan te raden zijn.
Als je last hebt, of vermoedt dat er sprake kan zijn van een psychische stoornis zoals borderline of schizofrenie of autisme, dan kan EFT een te heftige methode zijn. Mensen die lijden aan een psychische aandoening kunnen moeite hebben om emoties te hanteren. Het effect in dergelijke situaties kan zijn dat het EFT proces zulke heftige emoties oproept, dat het niet prettig is voor de cliënt.
Er zijn echter situaties bekend waarin EFT wel degelijk een positief effect heeft gehad op mensen met dergelijke klachten. Mijn advies zou zijn om je arts of psychiater te raadplegen of EFT in jouw geval aan te raden is. Als je arts niet weet wat EFT is, kan zij of hij contact met mij opnemen.

EFT en zwangerschap

Ben je zwanger dan kun je EFT gebruiken, bijvoorbeeld voor al je fysieke ongemakken; maagzuur, misselijkheid, rugpijn etc. Recentelijk onderzoek heeft gewezen op het feit dat het ervaren van heftige emoties van de moeder tijdens de zwangerschap een effect kan hebben op de foetus. Om die reden zou ik adviseren om het werken aan persoonlijke emotionele vraagstukken, uit te stellen tot na je zwangerschap.

 

De eigenaar van deze website verstrekt geen medisch advies

Je kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud op deze website

Het gebruik van mijn advies is op eigen risico.