Hoe emoties zich opstapelen

Gepubliceerd op 20 februari 2024 om 12:27

De Metafoor van de rivier.....Hoe stapelen negatieve emoties van gebeurtenissen zich op? Stel je een rivier voor met een stromend beekje en hier en daar liggen wat stenen. De stenen staan synoniem voor de negatieve emoties. Voor elke keer wanneer je een ervaring hebt meegemaakt die niet zo fijn was en je er niet fijn over voelt, komt er een steen bij.

Wanneer je weinig last hebt van negatieve emoties, zal jouw rivier lekker door stromen.                                                 Als je echter veel negatieve emoties ervaart van situaties uit het verleden, kan het zijn dat jouw rivier niet zo lekker doorstroomt. Als er veel stenen op jouw pad in de rivier liggen en het water niet goed kan doorstromen, zit er een blokkade. Wanneer je deze blokkade weghaalt, kan het water weer lekker doorstromen. 

Hoe haal je de stenen weg die teveel zijn? Zodat je je wel weer fijn voelt over de situaties?

 

Door middel van een simpele methode kun je negatieve emoties die je ervaart over een bepaalde gebeurtenis, weghalen of neutraliseren. Deze methode heet EFT. De letters staan voor Emotional Freedom Techniques en is een therapie vorm. Het is een energetische therapie vorm omdat we werken met de meridianen in ons lichaam.

"Ja ja" , hoor ik je denken, "das wel erg simpel". En ja, dat is het ook. Het is een simpele methode die erg snel kan werken en zeer effectief is.